​Wat is Reiki?

Reiki bestaat uit de woorden Rei , geest of ziel en Ki , energie of levenskracht. Het is een universele levensenergie welke wordt doorgeven via de behandelaar.

De energie komt niet uit mij, maar ik geef het aan je door. Je kan mij zien als het kanaal dat opengesteld is om universele energie op te vangen en door te geven. Reiki vervangt in geen geval de reguliere geneeskunde, het kan wel aanvullen en ondersteunen.

De geneeskunst van Reiki werd in de 19de eeuw herontdekt door de boeddhist Dhr. Mikao Usui. Reiki is een uit Japan afkomstige, traditionele methode van natuurlijk genezen, waarbij er behandeld wordt door middel van handoplegging. Door deze handoplegging ontstaat er een energie overdracht waardoor het zelf genezend vermogen van het eigen lichaam versterkt wordt.

Reiki ​en massage

Als je Reiki combineert met massage wordt de werking van de Reiki krachtiger en kom je in een diepe ontspanning. In mijn behandeling geef ik je eerst een ontspannende massage van je rug, nek en schouders.

Daarna start ik met de Reikibehandeling. Door middel van handoplegging op de chakra’s in je lichaam geef ik de energie aan je door. Als er blokkades zijn in je energiebanen zal Reiki mij daarheen leiden en geef ik deze plekken extra aandacht. Voor een goede werking raad ik aan een aantal, meestal drie of vier, behandelingen in een korte periode te ondergaan.

Na een behandeling is het belangrijk veel water te drinken omdat de afvalstoffen dan ook afgevoerd worden. Het kan zijn dat hetgeen wat we behandeld hebben, bijvoorbeeld onrust, vermoeidheid tijdelijk verergeren. Echter na 1 of 2 dagen zal je merken dat het minder wordt dan voor de behandeling. Na 3 of 4 keer hebben we daar dan ook de balans in gevonden en zal je letterlijk voelen dat je energie stroomt.

Reiki en een goed gesprek

Ik werk zelf in een ‘blauwe’ wereld, er wordt veel met het hoofd gedaan en weinig met het hart. Een uitdaging voor mij om hierin te laten zien wat er gebeurt als je vanuit je gevoel, je hart gaat werken. Als coach vanuit mijn intuïtie probeer ik het verschil te maken. In de opleidingen die ik heb gedaan wordt daar ook aandacht aan gegeven.

Naast het werken met modellen veel aandacht voor het ‘wolkje’ van de coach. Luisteren met je hart, niet alleen de woorden horen. Als je iets doet dat je gewoon niet leuk vindt kan je blokkades krijgen. Zeker als je er te lang mee doorgaat. Je wordt ziek, krijgt een burn-out, migraine, rugklachten of? Dit wordt veroorzaakt door blokkades in je energiebanen.

Mijn unieke aanpak is door coaching te combineren met Reiki​

Door de coachgesprekken af te sluiten met Reiki gaat je energie stromen. Energie die je nodig hebt om met je vraagstuk aan de slag te gaan. Veel vragen, veel luisteren, gebruik maken van mijn extra voelsprieten als hoog gevoelig persoon en inzet van modellen zijn dingen die ik als coach inzet.

Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ van mij mee waarmee je aan de slag kunt om stappen te zetten naar datgene waar je hart ligt. Hoe ziet jouw ideale wereld eruit als je morgen wakker wordt?

​Vrijblijvende intake

​Mijn kennismaking met jou start met een ​vrijblijvende intake van 45 minuten. Om te kijken of er een klik is en ​ik de juiste persoon ben om jou te helpen.

​Breng met Reiki en een goed gesprek jouw leven weer in een stroomversnelling.

​Zullen we een keer kennismaken?
Neem contact op voor een afspraak.