Spiritualiteit

Spiritualiteit is voor mij heel normaal, ik ben er mee opgegroeid. Mijn vader was tijdens mijn puberteit erg ziek. Hij was verzekeringsagent en kwam bij heel veel mensen thuis. Ook bij Dick een hele lieve normale man die toevallig ook magnetiseerde. Mijn vader had hoofdpijn tijdens een bezoek en hij haalde dat gewoon weg. Nuchter als mijn vader was vond hij dat prima, baat het niet schaadt het niet. Toen hij te horen kreeg dat hij een longtumor had en echt te benauwd was vroeg hij ons bel die Dick eens, oude klant van mij.

En zo stapte Dick ook ons leven in, mijn eerste ontmoeting met een magnetiseur, ik was toen 16 denk ik. Bakje koffie en Dick ging aan de slag. Gewoon zijn handen neerleggen op verschillende plekken en ondertussen moppen tappen over Sam en Moos. Hilarisch deze heerlijke nuchtere Amsterdamse man uit de Jordaan. Hij zei tegen mij jij gaat ook met spiritualiteit aan de slag, maar je hebt eerst nog een leven om heel veel in te leren. Als je er klaar voor bent zal je het vanzelf merken.

Zo kwam Dick wekelijks bij ons en zelfs mijn moeder die heel sceptisch was begon het te geloven. Of ja geloven we konden er gewoon niet meer omheen dat er iets bijzonders gebeurde. De tumor van mijn vader bleek ingekapseld en groeide niet verder. Daarnaast was hij minder benauwd als Dick was geweest. En of dit nou allemaal aan het magnetiseren heb gelegen? Ik weet het niet, maar ik heb mijn vader er wel wat langer door mogen ‘houden’. Op mijn 18e jaar overleed hij aan een hartstilstand.

Deze Dick is heel belangrijk geweest voor mij in de eerste stappen naar spiritualiteit. Ik kijk nog steeds heel nuchter hiernaar en ik weet gewoon dat het er is. Ik vind het ook geen hocus spokus of zweverig. Hoe mooi is het om nu zelf Reiki te geven, te magnetiseren en mensen te helpen vanuit mijn sterke gevoel. Ik heb inmiddels veel engeltjes daarboven die mij begeleiden op mijn pad.

Ik ben en ik ben er klaar voor om deze wereld te laten kennismaken met mijn nuchtere kijk op spiritualiteit. Dick is er niet meer, maar ik verwacht dat hij nu zou zeggen je hebt veel lessen geleerd en genoeg bagage om nu hetzelfde te doen als ik deed bij je vader.

De komende weken ga ik verder leren als Life & Soulcoach, coaching die zo bij mij past. Coachen op hoofd, hart en een vleugje ziel. Mijn zielenpad wordt steeds duidelijker.

Wees niet bang voor spiritualiteit, het is er gewoon en omarm het. Gewoon op een nuchtere manier zoals je ook leven mag omarmen. Niks zweverig, ok soms niet helemaal tastbaar of uit te leggen, maar leer het te voelen. carnelian-reiki-coaching-amersfoort-reiki-spiritualiteit

5 1 vote
Artikel waardering

Jeanette Gobius du Sart

Als coach en als mens wil ik jou helpen je weg te vinden, je energie te laten stromen en die sprankeling weer te voelen voor hetgeen wat je doet of gaat doen. Met een goed gesprek en een Reikibehandeling help ik jou je hart te volgen.

Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x